Bonaire en EZK werken samen aan energievoorziening

Op 12 april bracht plaatsvervangend Secretaris Generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Gerdine Keijzer-Baldé, een bezoek aan Bonaire om de ontwikkelingen op het gebied van energievoorziening te bespreken. Tijdens haar bezoek sprak ze met gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerden Hennyson Thielman en Jolinda Craane over de noodzaak van een veilige opslag van brandstoffen en de uitbreiding van duurzame energie.

Een belangrijk onderwerp van gesprek was de bouw van nieuwe opslagtanks om veilige opslag van brandstoffen te garanderen. De bestaande opslagtanks zijn oud en aan vervanging toe. Parallel aan de bouw van de noodzakelijke opslagtanks voor brandstof, wordt gewerkt aan uitbreiding van duurzame energie. Keijzer-Baldé bezocht het terrein van Contour Global, waar op dit moment een nieuw zonnepark aangelegd wordt. Behalve panelen om energie mee op te wekken, komt er een batterij om deze mee op te slaan. Het nieuwe zonnepark kan naar verwachting in september van dit jaar in gebruik worden genomen. Daarnaast werden de plannen tot vernieuwing en uitbreiding van het huidige windpark besproken.

De investering voor de nieuwe brandstofterminal wordt gedaan door Bonaire Brandstof Terminals (BBT), opgericht door het ministerie van EZK. Via BBT wordt ook geïnvesteerd in het nieuwe zonnepark en het toekomstige grotere windpark.

Gezaghebber Rijna is blij met de aandacht voor de ontwikkelingen op het gebied van energievoorziening voor Bonaire. Alle partijen zien het belang van snelle uitbreiding en verduurzaming van energie voor Bonaire, zeker gezien de bevolkingsgroei en de toenemende vraag naar energie.

Terug

Ander nieuws

  • Nieuwsbrief van Bonaire Brandstof Terminal Augustus 2023

    Welkom bij de nieuwsbrief van augustus 2023! In deze nieuwsbrief lees je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie en brandstofvoorziening op Bonaire. We praten over het nieuwe zonnepark dat met succes...

    Lees meer
  • Nieuwsbrief van Bonaire Brandstof Terminal Mei 2023

    Nieuwsbrief van Bonaire Brandstof Terminal Welkom bij onze nieuwsbrief van mei 2023! We zijn verheugd om u elk kwartaal op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en voortgang van de projecten van...

    Lees meer

Bonaire Brandstof Terminals B.V.
Lange Voorhout 29
2514 EB Den Haag
Nederland

BTW nummer: NL862546989B01   
KvK nummer:  82637490

Je kunt contact opnemen met BBT via info@bbtbonaire.com