1 jaar Bonaire Brandstof Terminals

Kralendijk, 26 april 2022

Het is vandaag één jaar geleden dat BBT is opgericht. 2021 was een veelbewogen jaar waarin we de eerste stappen zette naar een duurzaam, veilig, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem op Bonaire. Duidelijk is dat er grote kansen liggen voor verduurzaming van de energievoorziening op het eiland. In de context van de historisch hoge energieprijzen, is dit een steeds urgentere opgave waar BBT samen met partners op Bonaire hard aan werkt.

De verduurzaming van de energievoorziening kreeg steeds meer prioriteit in 2021. Minister Rob Jetten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de ambitie om van het Koninkrijk een showcase te maken voor het verduurzamen van kleine eilandstaten. Het uiteindelijke doel voor BBT en de Nederlandse Staat is het bereiken van 100% duurzame elektriciteitsproductie op Bonaire.

Parallel aan de verduurzaming van de energievoorziening, hebben we in 2021 stappen gezet om een veilige brandstofopslag- en overslagvoorziening op Bonaire te realiseren. Het is duidelijk dat op middellange termijn fossiele brandstoffen nodig blijven, bijvoorbeeld voor het vliegverkeer en in windstille periodes.

Via deze link vindt u een overzicht van onze activiteiten in ons eerste jaar, die ook in 2022 en 2023 onze volle aandacht zullen vragen.

Terug

Ander nieuws

  • Samenwerking voor veilige en duurzame energievoorziening op Bonaire

    Afgelopen dinsdag kwamen vertegenwoordigers van verschillende organisaties bijeen in het Terramar museum voor een bijeenkomst georganiseerd door Bonaire Bon Transition (BBT). Onder de aanwezigen waren de Gezaghebber en vertegenwoordigers van WEB, Curoil, BIA, BOPEC,...

    Lees meer
  • ENERGIE VOOR BONAIRE – De kwartaalnieuwsbrief van BBT – februari 2024

    Welkom bij de nieuwsbrief van februari 2024! In deze editie: BBT wordt mede-eigenaar van het zonnepanelenpark op Bonaire, in een samenwerking met ContourGlobal Bonaire, om de energietarieven onder controle te houden en de afhankelijkheid...

    Lees meer

Bonaire Bon Transition B.V.
Lange Voorhout 29
2514 EB Den Haag
Nederland

BTW nummer: NL862546989B01   
KvK nummer:  82637490

Je kunt contact opnemen met BBT via info@bbtbonaire.com