1 jaar Bonaire Brandstof Terminals

Kralendijk, 26 april 2022

Het is vandaag één jaar geleden dat BBT is opgericht. 2021 was een veelbewogen jaar waarin we de eerste stappen zette naar een duurzaam, veilig, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem op Bonaire. Duidelijk is dat er grote kansen liggen voor verduurzaming van de energievoorziening op het eiland. In de context van de historisch hoge energieprijzen, is dit een steeds urgentere opgave waar BBT samen met partners op Bonaire hard aan werkt.

De verduurzaming van de energievoorziening kreeg steeds meer prioriteit in 2021. Minister Rob Jetten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de ambitie om van het Koninkrijk een showcase te maken voor het verduurzamen van kleine eilandstaten. Het uiteindelijke doel voor BBT en de Nederlandse Staat is het bereiken van 100% duurzame elektriciteitsproductie op Bonaire.

Parallel aan de verduurzaming van de energievoorziening, hebben we in 2021 stappen gezet om een veilige brandstofopslag- en overslagvoorziening op Bonaire te realiseren. Het is duidelijk dat op middellange termijn fossiele brandstoffen nodig blijven, bijvoorbeeld voor het vliegverkeer en in windstille periodes.

Via deze link vindt u een overzicht van onze activiteiten in ons eerste jaar, die ook in 2022 en 2023 onze volle aandacht zullen vragen.

Terug

Ander nieuws

  • Nieuwsbrief van Bonaire Brandstof Terminal Augustus 2023

    Welkom bij de nieuwsbrief van augustus 2023! In deze nieuwsbrief lees je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie en brandstofvoorziening op Bonaire. We praten over het nieuwe zonnepark dat met succes...

    Lees meer
  • Nieuwsbrief van Bonaire Brandstof Terminal Mei 2023

    Nieuwsbrief van Bonaire Brandstof Terminal Welkom bij onze nieuwsbrief van mei 2023! We zijn verheugd om u elk kwartaal op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en voortgang van de projecten van...

    Lees meer

Bonaire Brandstof Terminals B.V.
Lange Voorhout 29
2514 EB Den Haag
Nederland

BTW nummer: NL862546989B01   
KvK nummer:  82637490

Je kunt contact opnemen met BBT via info@bbtbonaire.com