Samenwerking voor veilige en duurzame energievoorziening op Bonaire

Afgelopen dinsdag kwamen vertegenwoordigers van verschillende organisaties bijeen in het Terramar museum voor een bijeenkomst georganiseerd door Bonaire Bon Transition (BBT). Onder de aanwezigen waren de Gezaghebber en vertegenwoordigers van WEB, Curoil, BIA, BOPEC, ContourGlobal en het ministerie van I&W.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte Walter Wattenbergh, bestuurder van BBT, de voortdurende inzet van BBT en haar partners voor een veilige en steeds meer duurzame energievoorziening op Bonaire. Hij benadrukte de cruciale rol van samenwerking tussen verschillende belanghebbenden bij het realiseren van deze visie. “Structurele verandering is alleen mogelijk door ieders expertise te bundelen en samen te werken,” verklaarde Wattenbergh.

De bijeenkomst bood een platform voor discussie en samenwerking tussen verschillende stakeholders, met als doel de energie-infrastructuur van Bonaire te verbeteren en te verduurzamen. Tijdens de bijeenkomst werden ook de recente ontwikkelingen besproken, waaronder het mede-eigenaarschap van BBT van het zonnepanelenpark, gerealiseerd door ContourGlobal.

Naast het benadrukken van de vooruitgang op het gebied van hernieuwbare energie, werden ook toekomstige plannen besproken, waaronder de bouw van een nieuwe brandstofterminal. Ondanks inspanningen op het gebied van hernieuwbare energie blijft deze terminal noodzakelijk voor veilige opslag en distributie van brandstoffen op Bonaire. De moderne terminal zal bestaande opslagpunten vervangen.

Terug

Ander nieuws

  • ENERGIE VOOR BONAIRE De kwartaalnieuwsbrief van BBT – mei 2024

    Welkom bij de nieuwsbrief van mei 2024! In deze editie: Het BBT-team heeft een productieve trip naar Bonaire afgerond, waar ze de WEB waterplant bezochten. Deze rondleiding bood inzichten in de productie van drinkwater...

    Lees meer
  • Samenwerking voor veilige en duurzame energievoorziening op Bonaire

    Afgelopen dinsdag kwamen vertegenwoordigers van verschillende organisaties bijeen in het Terramar museum voor een bijeenkomst georganiseerd door Bonaire Bon Transition (BBT). Onder de aanwezigen waren de Gezaghebber en vertegenwoordigers van WEB, Curoil, BIA, BOPEC,...

    Lees meer

Bonaire Bon Transition B.V.
Lange Voorhout 29
2514 EB Den Haag
Nederland

BTW nummer: NL862546989B01   
KvK nummer:  82637490

Je kunt contact opnemen met BBT via info@bbtbonaire.com