ENERGIE VOOR BONAIRE De kwartaalnieuwsbrief van BBT – mei 2024

Welkom bij de nieuwsbrief van mei 2024!

In deze editie:

 • Het BBT-team heeft een productieve trip naar Bonaire afgerond, waar ze de WEB waterplant bezochten. Deze rondleiding bood inzichten in de productie van drinkwater uit zeewater en de toepassing van duurzame methoden zoals omgekeerde osmose.
 • De recente Raad van Commissarissenvergadering en een informele bijeenkomst met stakeholders zoals ContourGlobal, WEB, en het ministerie van I&W vonden plaats in het Terramar Museum, waar het belang van samenwerking voor energieprojecten werd benadrukt.
 • BBT heeft aangekondigd mede-eigenaar te worden van een zonnepanelenpark, een stap die de afhankelijkheid van Bonaire van fossiele brandstoffen vermindert en bijdraagt aan duurzame energievoorzieningen.
 • De nieuwbouw van een moderne brandstofterminal, die noodzakelijk is voor veilige opslag en distributie van brandstoffen, is besproken. Deze ontwikkeling is cruciaal voor de energietoekomst van het eiland.
 • De waterplant in Hato heeft een indrukwekkende groei in waterproductie gemeld, met een jaarlijkse toename van 11% en een capaciteit van 7600 kubieke meter per dag.

Bekijk hier de hele nieuwsbrief in .PDF formaat: Nieuwsbrief BBT mei 2024

Terug

Ander nieuws

 • ENERGIE VOOR BONAIRE De kwartaalnieuwsbrief van BBT – mei 2024

  Welkom bij de nieuwsbrief van mei 2024! In deze editie: Het BBT-team heeft een productieve trip naar Bonaire afgerond, waar ze de WEB waterplant bezochten. Deze rondleiding bood inzichten in de productie van drinkwater...

  Lees meer
 • Samenwerking voor veilige en duurzame energievoorziening op Bonaire

  Afgelopen dinsdag kwamen vertegenwoordigers van verschillende organisaties bijeen in het Terramar museum voor een bijeenkomst georganiseerd door Bonaire Bon Transition (BBT). Onder de aanwezigen waren de Gezaghebber en vertegenwoordigers van WEB, Curoil, BIA, BOPEC,...

  Lees meer

Bonaire Bon Transition B.V.
Lange Voorhout 29
2514 EB Den Haag
Nederland

BTW nummer: NL862546989B01   
KvK nummer:  82637490

Je kunt contact opnemen met BBT via info@bbtbonaire.com